Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ο Εσπερινός του Μεγάλου Βασιλείου στην παγωμένη Καστοριά

Ο Εσπερινός του Μεγάλου Βασιλείου στην παγωμένη Καστοριά (ΦΩΤΟ)


Η Ακολουθία του Εσπερινού της δεσποτικής εορτής της Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και του Μεγάλου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας τελέσθηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Στην Καστοριά, που το χιόνι έχει σκεπάσει την πόλη και οι θερμοκρασίες είναι κατά πολύ κάτω του μηδενός, προσέτρεξαν οι καστοριανοί στην Εκκλησία με τις βασιλόπιτές τους για να τις ευλογήσει ο Επίσκοπος και να μεταφέρουν στα σπίτια την ευχή της Εκκλησίας.



Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Βασίλειο, στα μηνύματα που εκπέμπει η βιωτή του Μεγάλου Ιεράρχου αλλά και στην τιμή που πρέπει να αποδίδουμε ως ορθόδοξοι χριστιανοί στον Άγιο.
Παράλληλα, ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, μιλώντας για τον νέο χρόνο που σε λίγες ώρες ανατέλλει, ευχήθηκε το 2015, να πιστεύουμε όπως μας διδάσκει η Εκκλησίας μας, να αγαπάμε όπως μας διδάσκει η Εκκλησία και να διατηρούμε την παράδοσή μας, όπως αυτή διατήρησε ανόθευτη η Εκκλησία αιώνες τώρα.
Ο Σεβασμιώτατος, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού χειροθέτησε σε Οικονόμους δύο ιερείς της Μητροπόλεώς μας, τον π. Βασίλειο Σωτηρίου και τον π. Βασίλειο Μπογιατζή, οι οποίοι καθημερινά διακονούν στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της τοπικής Εκκλησίας και στις Τράπεζες Τροφίμων.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:http://www.imkastorias.gr/index.php/enimerosi/arxeio-ekdiloseon/item/1448-o-esperinos-se-mia-pagomeni-poli-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.