Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΤΗΛ-ΦΑΞ (24670-28903)

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ


Η συχνή Θεία Κοινωνία είναι καθήκον κάθε συνειδητού χριστιανού,ύστερα βέβαια από την δέουσα προετοιμασία,η οποία συνίσταται στην εξομολόγηση,τη νηστεία την προσευχή και τη συντριβή. Για όλα αυτά την ευθύνη έχει ο Πνευματικός,που καθορίζει για κάθε εξομολογούμενο πότε πρέπει να κοινωνεί.
Πάντως στα αρχαία χρόνια οι χριστιανοί κοινωνούσαν καθημερινώς,όπως μας πληροφορούν οι Πράξεις των Αποστόλων. Αργότερα,κατά τον 4ον αιώνα,ο Μ.Βασίλειος γράφει ότι επί των ημερών του οι χριστιανοί κοινωνούσαν 4 φορές την εβδομάδα…κάθε Κυριακή,Τετάρτη,Παρασκευή και Σάββατο(επιστολή 93).Και ο Άγ.Νικόδημος ο αγιορείτης καθορίζει να κοινωνούν συχνά οι πιστοί.
Γι’αυτό είναι λανθασμένη η γνώμη πολλών χριστιανών σήμερα που ισχυρίζονται ότι πρέπει να κοινωνούν 1 η 2 φορές το χρόνο. Η Θ.Κοινωνία,δηλ.η τράπεζα του Κυρίου παρατίθεται καθημερινώς και ιδιαίτερα κάθε Κυριακή. Και είναι μια διαρκής πρόσκληση προς τους πιστούς να προσέλθουν και να συμμετάσχουν. Άλλωστε κάθε Θ.Λειτουργία γι’αυτό το λόγο γίνεται, για να κοινωνήσουν οι πιστοί. Το να κοινωνεί κανείς και να μεταλαμβάνει του αγίου σώματος και αίματος του Χριστού κάθε ημέρα είναι καλό και ωφέλιμο διότι ο ίδιος λέει καθαρά «Ό τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα έχει ζωήν αιώνιον» (Ιω,στ,54). Ποιος αμφιβάλλει ότι το να μετέχει συνεχώς της ζωής δεν είναι τίποτε άλλο παρά να ζεί με πολλούς τρόπους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.