Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Προφήτης Ηλίας στην Καστοριά



Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, με επίκεντρο του εορτασμού τον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως της Καστοριάς.
Την Κυριακή 20 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου, Κληρικών της Μητροπόλεως, του Διακόνου αλλά και την παρουσία των αρχόντων του τόπου, πλήθους πιστών και πολλών Γουνοποιών της περιοχής αφού ο Προφήτης Ηλίας είναι ο προστάτης τους.



Στο λόγο του Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Προφήτη Ηλία και παρουσίασε τα τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματά του, τα οποία πρέπει να μιμηθούμε κι εμείς σήμερα.
Και τα γνωρίσματα του Προφήτου Ηλιού ήταν ο ζήλος, η δυνατή πίστη και η παρρησία προς τον Θεό.
Ευχήθηκε δε σε όλους να μας διακρίνει στη ζωή μας ο ζήλος για τα δικαιώματα και τις εντολές του Θεού και η βαθιά πίστη ώστε να έχουμε παρρησία να επικοινωνούμε με τον Θεό.
Να σημειώσουμε ότι παρούσα στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ήταν και η νεοεκλεγείσα Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη που επισκέφτηκε την Καστοριά, ώστε να τιμήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις των Γουνοποιών της Καστοριάς.
Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ είχε συνάντηση και συζήτηση με την Ευρωβουλευτή και τους φορείς της Καστοριάς ζητώντας από την κα Σπυράκη να μην ξεχνούν τις ακριτικές περιοχές και να δίνει την μαρτυρία μια Ελληνίδας Ορθοδόξου γυναικός στο Ευρωκοινοβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.